Broodje Vitello Tonnato

Vitello tonnato. Dun gesneden kalfsvlees met tonijnsaus. Kilo’s en kilo’s heb ik ervan als voorgerecht besteld. Super spannend vond ik dat in het begin, vlees met een sausje van vis. Ineens stond het echt overal op de kaart en kon ik m’n lol op.

Broodje vitello tonnato

Broodje vitello tonnato

Het zal ongeveer in die periode zijn geweest dat ik ‘ontdekte’ dat je zelf, thuis, in je eigen keukentje de kwaliteit van een gemiddelde lunchroom best kunt evenaren met een beetje goede wil. Toen was ik nog student of net student-af, en met mijn budget was dat een hele smakelijke ontdekking. Na het afstuderen (toen er een salaris binnenkwam) groeide het besef dat de kwaliteit van de ingrediënten er nog een schepje bovenop deed.

Daarna is het nooit meer helemaal goed gekomen. Altijd moet ik weten hoe iets smaakt, wat erin zit, hoe je het zelf maakt, of dat een beetje te doen is – en wat al niet meer. En ergens vitello tonnato bestellen? Nou, dan moet het een hele bijzondere zijn of ik moet er ineens bijzonder veel trek in hebben. Zoiets maak ik zelf. Vooral omdat ik weet dat het niks voorstelt en ik de kwaliteit van het vlees heel belangrijk vind. En ik eet het tegenwoordig ook graag op een broodje. Op een lekker verse ciabatta ofzo.

Fricandeau
Vitello, vitello… Dat Italiaans voor ‘kalfsvlees’ neem ik met een korreltje zout. Ik kom regelmatig thuis met varkensfricandeau voor dit broodje.

Ingrediënten

(4 broodjes)

Tonijnsaus
  • 1 blikje tonijnstukken op water
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • zout en peper, naar smaak
  • tabasco, naar smaak
Verder
  • 4 broodjes (bijvoorbeeld ciabatta)
  • 120-160 gram kalfsfricandeau (beleg)
  • 50-60 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels kappertjes

Broodje vitello tonnato maken

Meng alle ingrediënten voor de tonijnsaus met een staafmixer of keukenmachine. De tonijnstukken losmaken met een vork en vervolgens alles mengen kan ook. De tonijnsaus is dan wat minder glad.

Snijd de broodjes open. Beleg met: sla, fricandeau, tonijnsaus en kappertjes.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Broodje Vitello Tonnato”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>