Restaurant Noble: a dish with a view

24 graden, zonnig en half bewolkt. Perfect weer voor Edwin Kats, patron cuisinier van restaurant Noble in Den Bosch, om het nieuwe terras van zijn restaurant officieel te openen. En eerlijk is eerlijk; wat een uitzicht.

Recensie Restaurant Noble Den Bosch

Recensie Restaurant Noble Den Bosch

Kats bezit een heerlijk stukje Brabant aan de rand van Den Bosch. Ik kan hier vertellen hoe lekker ik daar zat, hoe voortreffelijk ik in de watten was gelegd met mijn zwangere buik waarvoor tot drie, vier keer toe plots iets anders geregeld moest worden of hoe kundig en professioneel de bediening was zonder de Brabantse hartelijkheid uit het oog te verliezen. Maar die middag staat juist de locatie aan de rand van den Bosch centraal. Naast de fantastische gerechten.

Vanaf het terras heb je namelijk een weids uitzicht over natuurgebied het Bossche Broek. Nergens anders in Nederland grenst een stadscentrum zo dicht aan een natuurgebied. En op die strook is het terras van Noble gelegen. Het terras ligt iets hoger, waardoor je over het weggetje en het trottoir aan de achterkant van het restaurant heen kijkt. Je blik wordt direct getrokken naar het meanderende water waar jonge meerkoetjes achter hun moeder aan zwemmen en reigers aan de waterkant landen.

Panoramaterras
Maak hier gebruik van deze zomer! Het panoramaterras heeft 70 zitplaatsen. En mocht het weer omslaan, kunnen de gasten binnen alsnog verder genieten. Want ook vanuit het restaurant heeft een groot deel van de bezoekers dit fraaie uitzicht.

Taco / Kalfsnek / Inktvis / Guacamole / Inktvis / Pickle

Taco / Kalfsnek / Inktvis / Guacamole / Inktvis / Pickle

Bij Noble kun je terecht voor eten volgens het recept shared dining, geïnspireerd op de Aziatische tradities van het delen van kleinere gerechten, diverse smaken en in willekeurige volgorde. Niet te verwarren met Aziatische gerechten, alhoewel Kats ook duidelijk zijn Aziatische ervaringen meeneemt in zijn culinaire filosofie. Na een bliksemcarrière in Nederland, heeft Kats namelijk enkele jaren de scepter gezwaaid als executive-chef in Beirut (Libanon) en Nanning (China).

Noble kaas

Mirjam van Hest en Edwin Kats

Mirjam van Hest en Edwin Kats

De terras tasting werd afgesloten met een indrukwekkende kaas van eigen bodem. De speciaal voor restaurant Noble en met Kats gecreëerde kaas van Mirjam van Hest, van Mir’s hart en ziel. Noble kaas is een volle boerenkaas van koemelk op smaak gebracht met kruiden uit het Midden-Oosten, zoals nigellazaad en fenegriek. Lekker uit het vuistje, maar ook speciaal samengesteld om in gerechten te verwerken. Eén van de verrassendste kazen die ik de laatste tijd heb mogen proeven.

 

Restaurant Noble
Wilhelminaplein 1
‘s Hertogenbosch

Lunch: ma – vr 12.00 – 14.00 uur
Diner:  ma – vr 18.00 – 22.00 uur
Za – zo – feestdagen: lunch en diner, doorlopend vanaf 12.00 uur

Mirshartenziel

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

3 thoughts on “Restaurant Noble: a dish with a view”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>