Restaurant Wally: “Wij geven om burgers” – review

Eén ding doen en dan zorgen dat je dat ook heel goed doet. Een trend in restaurantland die mij wel aanstaat. Restaurant Wally in Nijmegen heeft het begrepen, hoor. Er staan 4 hamburgers op het menu plus een ereburger, die maandelijks wisselt. En dan niet zomaar een burgertje, maar Wally-stijl: lekker, fris en eerlijk.

restaurant Wally hamburger genieten

Wie denkt dat het heel erg simpel is om een restaurant met vijf hamburgers op de kaart te runnen, heeft het gruwelijk mis. Want één ding is duidelijk; alles moet kloppen. Juist omdat het zo lekker overzichtelijk is. Dat hoort bij de formule, maar zeker ook bij eigenaar Daan Walschot. Hij legt uit dat een ereburger met biet en mierikswortel ‘helemaal Wally’ is, maar – hoe lekker het op zich ook kan zijn – pulled pork absoluut niet. “Het zit ‘m in het zware van zo’n burger. Vlees op vlees, en waarschijnlijk blaast de pulled pork de burger weg. Dat zal hier nooit op de kaart staan.”

Hamburger met een boodschap

En als ik mijn bordje draai om mijn hamburger vanuit de mooiste hoek op Twitter en Instagram te krijgen, komt de kok nog even terug. “Zet ‘m dadelijk weer zó terug, met de augurk links. We hebben nog een boodschap voor je.” Kijk, dat is oog voor detail. (Wat er stond, ga ik niet vertellen.)

restaurant Wally hamburgers makenMoeiteloos groen

Bij Wally kun je niet reserveren. Wij waren er op zaterdag om zeven uur, spitstijd. De tafeltjes zaten vol, maar we konden plaatsnemen aan de bar. We zaten er zo gezellig dat we onze Wallyburgers, koolsla en home made frietjes met zeezout en rozemarijn daar hebben gegeten. De burger en de koolsla matchte heel fijn. Van die groente werd ik sowieso erg blij. Ein-de-lijk een hamburgerrestaurant waar je zonder moeite voldoende groente binnenkrijgt. En geen verplicht nummertje, gewoon een hartstikke lekkere rodekool-biet-appel met frisse dressing.

Mag ik ietsje meer betalen?

Voordat ik ergens ga eten, doe ik natuurlijk mijn huiswerk, zoals beoordelingen checken. Enthousiasme voert de boventoon bij de online recensies – zeurderige types hou je altijd en overal – maar de prijs voor een hamburger blijkt wel echt een punt van kritiek. Nou, daar kijk ik wel doorheen. Ik betaal liever 8 tot 9,50 voor een hamburger waar ik onbezorgd mijn tanden in kan zetten, dan tweederde van de prijs voor een burgermenuutje waar je liever niet bij nadenkt.

Bij restaurant Wally wordt gewerkt met lokale kwaliteitsproducten (tot het meubilair aan toe). Vlees, brood, spek, kaas, groenten, het staat bijna allemaal met naam en toenaam op de kaart. Dan heb je me binnen. En als het dan zo uitmuntend gebakken wordt en heerlijk smaakt, dan kom ik graag terug.

Restaurant Wally
Hertogstraat 47, Nijmegen

Elke dag geopend van 15-22 uur

restaurant Wally hamburgersFoto’s: restaurant Wally

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

3 thoughts on “Restaurant Wally: “Wij geven om burgers” – review”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>