Marley Spoon * review foodbox

Deze maand testten we twee gerechten van de nieuwe foodbox Marley Spoon in Cuisine Fromage. Het werkt heel simpel; op de website klik je je favoriete menu aan en je krijgt alle ingrediënten mooi en goed verpakt thuisgestuurd met een duidelijk recept erbij. Het is prijzig – 9,50 per maaltijd voor abonnees en 12,00 als je dat niet bent – maar dan krijg je ook wat.

Marley Spoon - Gevulde portobello met linzensalade

Marley Spoon – Gevulde portobello met linzensalade

Marley Spoon werkt met verse, duurzame producten en de gerechten worden samengesteld door chefs. Nou, dat proef je! Wij aten kabeljauw met muntpesto en taboulé en gevulde portobello’s met linzensalade. Beide gerechten waren hartstikke goed op smaak. Alleen aan de muntpesto zouden we zelf wat meer pijnboompit en Parmezaanse kaas toegevoegd hebben.

Prima peultjes
Van de portobello’s en linzensalade met artisjok, kappertjes en tomaat werden we gewoon hartstikke blij (op de foto zie je één portobello op het bord, maar je krijgt er twee per persoon). Temeer omdat ik bij dat recept de aangegeven bereidingstijd haalde, wat bij de taboulé niet was gelukt, zelfs niet met de hulp van mijn vriend die de peultjes in dunne reepjes had gesneden. Okay, de helft van de peultjes.
Ik had voor taboulé gekozen, en dan weet je dat je moet hakken en snijden. Maar op 250 gram peultjes fijnsnijden had ik niet gerekend. Ik wilde ze er gekookt bij geven, maar mijn vriend offerde zich op. Halverwege kreeg ook hij er genoeg van, dus de andere helft heb ik alsnog gekookt. Het was voor ons allebei de eerste keer dat we rauwe peultjes aten en eerlijk is eerlijk, het is lekkerder dan gekookt.

Marley Spoon - Kabeljauw met muntpesto en taboulé

Marley Spoon – Kabeljauw met muntpesto en taboulé

Genoeg groente
Naast de kwalitatieve producten en de smaak vind ik voldoende groente eten ook erg belangrijk. Daar heb ik zelfs de keukenweegschaal voor gepakt. In de taboulé voor twee ging ruim 400 gram groente en de linzensalade heb ik niet gewogen omdat het er duimendik bovenop lag.

En, wat vinden we ervan?
Het was keurig verzorgd en ontzettend lekker. De bereidingswijze was duidelijk (maar wellicht een beetje krap) en er staat een wijntip bij. Tijdens het bestellen zie je trouwens al hoe lang je bezig bent, welke keukenspullen je nodig hebt en welke ingrediënten je zelf moet toevoegen. Dan gaat het om zaken als zout, peper en olie – echt alleen basics.
Het enige nadeel is de prijs. Maar als je de boxen hebt gezien, geroken en geproefd, wéét je gewoon dat je met kwaliteit te maken hebt. De schade is vergelijkbaar met gaan eten in een fastfood restaurant. En dan weet ik wel waar ik mijn tanden het liefst in zet.

Conclusie: Marley Spoon maakt waar wat wordt beloofd. Een heel mooi concept.

Ik heb van Marley Spoon vier maaltijden ontvangen. Hoe ik omga met toegestuurde producten lees je in reviews & producten.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>