Review Mathijs Maaltijdbox

Op maandagavond komt er een koerier bij je langs met de Mathijs Maaltijdbox met drie maaltijden voor die week. Kosten 39 euro. Van tevoren kun je al bekijken wat je krijgt, kiezen kun je niet. Slim is de tekst op de verpakking die aangeeft dat er producten in zitten die koel bewaard moeten worden. De ingrediënten zien er mooi en fris uit en de recepten zijn gevarieerd, dus de eerste kennismaking is prima.

Maar vervolgens ging er van alles mis, zowel bij hen als bij mij. Als je dat buiten beschouwing laat, is zo’n maaltijdbox een fijne uitkomst voor zo nu en dan. Of voor regelmatig, als je niet van recepten kiezen houdt. Maar als je een recensie schrijft, kun je niet heen om wat er niet goed ging. Ook al gaat het om een momentopname.

Mathijs Maaltijdbox

Mathijs Vrieze met de Mathijs Maaltijdbox tijdens de Culiperslunch in april.

 

Foutje? Kan gebeuren. Het belangrijkst is hoe het wordt opgelost. En dat doet ‘Mathijs’ heel netjes. Op dinsdag ontvang ik een sms met de mededeling dat er deels verkeerd gestickerd is. Op de Ketjap-Harissa Saus kan de productiedatum in plaats van de tht-datum vermeld staan. Ze stuurden me de goede datum toe. Netjes.

Snelle noodles

Op woensdag aten we ons eerste gerecht: roergebakken meervalfilet met noodles, prei en komkommer. Ik had de groenten gesneden en mijn vriend heeft gekookt. De 25 minuten die er staan voor de bereiding hebben we niet gered, maar we hebben daar ook niet echt naar gestreefd. Ik denk dat je wel snel moet werken om het te halen. De noodles smaakten lekker, maar ook niet meer dan dat. Prima gegeten, maar niet onder de indruk.

Mathijs Maaltijdbox recepten

Recept uit de Mathijs Maaltijdbox

Op donderdag heb ik de kippendijfiletreepjes (voor de nasi met bloemkool) en de rundergehaktballetjes (met snijbonen en zoete aardappelpuree) ingevroren. Want die dag zouden we eters krijgen en de dag erna werd het bloedheet. En dat vraagt om BBQ. De producten uit de maaltijdbox zouden tot zaterdag en zondag houdbaar zijn. Dat kwam dus perfect uit.

Zonder ballen…

Op vrijdag krijg ik op het eind van de middag weer een sms; op de verpakking van de gehaktballen staat een tht-datum die niet op koelkasttemperatuur gegarandeerd kan worden. Wij adviseren deze vanaf vandaag niet meer te gebruiken. En natuurlijk is de sms fijn, maar daar zit je dan. Zonder ballen. Die zoete aardappels kunnen in zilverfolie op de barbecue, maar de ballen en bonen zijn in de vuilnisbak beland. Zonde.

De kip heb ik zelf weggegooid . Ik had ook nog speklapjes over van de BBQ en daar had ik gewoon veel meer zin in dan in de kipreepjes uit de box. Die nasi met bloemkool was wel echt geslaagd. Met m’n speklapjes, maar zeker te weten ook met de gemarineerde kipreepjes. De marinade heb ik namelijk als extra smaakmaker in de nasi gebruikt. Geroosterde bloemkool is één van mijn favoriete groenten op het moment. Voor wie dat nog niet kent; dat móet je gewoon proberen.

Nasi Mathijs Maaltijdbox

Nasi met geroosterde bloemkool en speklapjes. Een beetje van mezelf en een beetje van Mathijs…

2 keer gegeten

Uiteindelijk hebben we dus twee keer gegeten in plaats van drie keer. Dat vind ik eigenlijk niet kunnen. Als je een beetje handig bent in de keuken en je hebt een voorraadje, dan kun je er wel een draai aan geven. Maar als je juist niet creatief bent en weinig tijd hebt, dan had je dus zoete aardappelpuree met snijbonen en een gebakken ei gegeten.

Bij Mathijs Maaltijdbox vinden ze dat ook erg vervelend. Ik belde met office manager Marloes Meijer, die aangaf dat het gelukkig pas op het einde van de week plaatsvond. “Veel mensen hebben al eerder lekker van de balletjes gegeten. Maar bij wie het een probleem heeft opgeleverd, proberen we het goed te maken door korting op een volgende box aan te bieden.”

Mathijs Maaltijdbox vegetarisch?

Wat me verder opviel was dat er geen vegetarisch gerecht in de maaltijdbox zat. Meijer vertelde dat er eens in de drie weken een vega-gerecht wordt opgenomen. “Maar wij blijven natuurlijk wel bezig met uitbreiden. Momenteel werken we aan een compleet vegetarische box. Want daar is zeker wel vraag naar. Zodra daar meer over bekend is, laten we het weten.”

Meer informatie vind je op MathijsMaaltijdbox.nl

Voor deze review heb ik van Mathijs Maaltijdbox eenmalig de box ontvangen met recepten en ingrediënten voor 2 personen. Hoe ik omga met producten die gratis worden toegestuurd en reviews, lees je in Contact.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Review Mathijs Maaltijdbox”

  1. Ehm… je gooide kip maar weg? Was dat omdat de kip over de houdbaarheidsdatum was of niet goed meer rook, of omdat je er geen trek in had? Je schrijft dat je de kip had ingevroren, dat kun je dus niet meer ergens anders voor gebruiken. Ik begrijp niet dat je goed eten gewoon weggooit omdat je er geen trek meer in had en die indruk geef je met dit stuk.

    1. Hoi Claudia,

      Bedankt voor je reactie. Ik ben het helemaal met je eens; eten weggooien dat doe je niet zomaar. Deze kip was wellicht nog goed. Maar omdat ik er niet helemaal zeker van was (ik heb het pas na enkele dagen ingevroren) en ik er op dat moment een beetje van baalde, is het toch gebeurd. Gelukkig is zoiets een uitzondering. En ik had vlees over van de barbecue dat te lang ongekoeld had gelegen om nog in te vriezen. Samenloop van omstandigheden. Maar dit bedoelde ik dus toen ik zei dat er ook van mijn kant iets mis was gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>