Honing Mosterd Dressing

Een bereidingswijze van drie woorden. Vijf ingrediënten, waarvan de hoeveelheden ook niet meer dan een richtlijn zijn. En toch noem ik het een goed recept, juist omdat het zo eenvoudig is. Want een dressing kan een gerecht maken of breken.

Honing Mosterd Dressing

Honing Mosterd Dressing

Eigenlijk is dit een recept voor honing mosterd dressing en honing mosterd saus. De dressing maak ik met olijfolie en de saus met mayonaise.
Je kunt een honing mosterd dressing nog op allerlei manieren opleuken. Door er kruiden aan toe te voegen of andere extra ingrediënten. Maar dit is een goede variant voor als je ‘even snel’ een fijne smaakmaker nodig hebt, zoet met pit.

Lekker met kip

De raarste momenten kunnen me inspiratie geven voor een blogpost. Zo zag ik iemand een plastic flesje met kant-en-klare honing mosterd dressing kopen. Op zo’n moment moet ik me echt inhouden om me er niet mee te bemoeien. Waaruit denk je dat honing mosterd dressing bestaat? Een eenvoudige variant, zoals deze, heeft niet veel meer nodig dan de ingrediënten die je hoort. Gelukkig had ik haast die keer.
Maar ik herinnerde me een fijne salade met gepocheerde kip en uitgebakken spek die ik vorig jaar zomer had gegeten. Ik kreeg er spontaan zin in en wist al wat er de dag erna op tafel zou staan. Echt een heerlijk zomerse maaltijdsalade.

Back to the 70’s

Honing mosterd dressing geeft een hard broodje met vleeswaren en rauwkost nog wat zoets mee, à la Subway. Als sausje – met mayo in plaats van olie – smaakt het lekker bij home made kipnuggets. Of lekker retro; zet knabbelklare bleekselderij / wortel / bloemkool / komkommer / kaas op tafel met in het midden een schaaltje honing mosterd saus.

Welke mosterd?

Hoe scherp of mild, grof of fijn je het wilt hebben, weet je zelf het best. Of meng eens een scherpe en wat mildere mosterd in het sausje. Met de mosterd kun je alle kanten uit.

Welke honing?

Pak wat je hebt staan. En ook hier kun je experimenteren. Toch vind ik het veel meer verschil maken voor het eindresultaat welke mosterd je gebruikt dan het soort honing.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels olie (dressing) of mayonaise (saus)
  • 1 eetlepel citroensap of witte azijn
  • snuf zout

Honing Mosterd Dressing maken

Meng de ingrediënten.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

One thought on “Honing Mosterd Dressing”

  1. Grappig, de bemoeizucht die je noemt is heel herkenbaar. Soms zie ik mensen dingen uit het schap pakken, waarvan ik denk: hoe kún je het eten. Maar goed, wijsheid komt met de jaren, dus houd ik mijn mond. Dressing maak ik eigenlijk altijd op de manier zoals jij hem hier omschrijft. Meer is ook niet nodig. En wil ik wat anders, dan is het kwestie van iets toevoegen. Bieslook bijv. Of tomaat. Of knoflook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>