Whiskysaus en honing-whiskysaus

Whiskysaus (of whiskeysaus, kan allebei) maak je super gemakkelijk zelf. Je hebt 4 ingrediënten nodig en het enige wat je hoeft te doen, is mengen. Om er honing-whiskysaus van te maken voeg je er honing aan toe. Soms is het leven heel eenvoudig…

Zelf Whiskysaus en honing-whiskysaus maken.

Whiskysaus en honing-whiskysaus

Wat mij betreft hoort er ook echt whisky in deze saus – waarom zou je het anders ‘whiskysaus’ noemen? Want er is ook nog een saus die ongeveer hetzelfde oogt, maar géén whisky bevat: cocktailsaus. Cocktailsaus is voor mij onlosmakelijk verbonden met hét seventies voorgerecht uit mijn jeugd: kip cocktail. Gepocheerde kipstukjes met fruitcocktail uit blik in cocktailsaus. Dat zou ik for old times’ sake wel weer eens willen eten.

Whiskysaus of honing-whiskysaus hoort voor mij bij beenham of een gebakken kipfiletje. Héél soms maak ik whiskysaus als dipsausje voor chips of rauwkost. Ook lekker seventies-retro. Dat is trouwens ook al weer lang geleden. Misschien eens een retro-dinertje organiseren :)

Broodje warm vlees

Denk ook aan de (honing-)whiskysaus als je een broodje warm vlees eet. Bij mij werkt het andersom, en eigenlijk is dat ook een goede tip. Als ik een beenham maak, zorg ik ervoor dat ik ruim voldoende heb om de dag erna een broodje beenham te kunnen maken. Natuurlijk heb ik ook een recept voor Beenham met honing-whiskymarinade. Dat is op het moment mijn favoriete recept voor als we eters krijgen. Het heeft tijd nodig, maar je hoeft er niet veel aan te doen.

Ingrediënten Whiskysaus

(4 personen – als je van lekker veel saus houdt, kun je beter het dubbele maken)

  • 4 eetlepels mayonaise (zelf mayonaise maken)
  • 2 eetlepels whisky
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • snufje zout
  • gemalen peper, naar smaak

Ingrediënten Honing-Whiskysaus

Hetzelfde als whiskysaus plus honing. Begin met een halve eetlepel, proef en kijk of je de saus nog wat zoeter wilt.

Whiskysaus maken

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng grondig met een kleine garde of theelepeltje. Proef of de saus naar smaak is of dat je meer van een ingrediënt wilt toevoegen.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>