Antipakjesavond 2013

weegschaalpiet1In Nederland is het veel te vaak pakjesavond. En nee, dit is géén oproep tegen de cadeautjes die met Sinterklaas worden rondgestrooid. Het gaat hier om de pakjes en zakjes die veel mensen ‘avondeten’ noemen.

Maar het kan ook anders (zonder Aardappel Anders, dus). Om daar op een ludieke manier de aandacht op te vestigen, heeft Karin Luiten – culiduizendpoot, bekend van de kookboeken Zonder Pakjes en Zakjes, de antipakjeskookrubiek in Trouw en blog Koken met Karin – 4 december uitgeroepen tot Nationale Antipakjesavond. Deze wordt dit jaar trouwens om praktische reden gehouden op zondagmiddag 1 december.

Tijdens de Antipakjesavond-matinee draait het om zelfgemaakt eten. In restaurant Fifteen in Amsterdam staan 30 stands klaar waar je allerlei lekkers voor een vriendelijk prijsje kunt proeven. Als je een fervent thuiskoker bent, kun je jezelf aanmelden voor een kraampje. Voor commerciële bedrijven is geen plaats. De ins & outs rond deelname lees je op de website.

Geen pakje, maar bakje!
Als je slim bent, hoef je die avond niet zelf te koken. Neem een bakje of twee mee waarin je het door een ander zelfgemaakte eten mee naar huis kunt nemen. Ik heb me laten vertellen dat er hertenstoofpot, gele snert, pompoensoep, gebakken garnalen en piccalilly zal zijn. Of eet genoeg van het lekkers ter plaatse.

Zondagmiddag 1 december, van 12 tot 16 uur
Restaurant Fifteen in Amsterdam
meer info: antipakjesavond.nl
Terugblik Antipakjesavond 2012

Bron tekening: Karin Luiten

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

9 thoughts on “Antipakjesavond 2013”

 1. Leuk en lekkerder zelf doen dan kopen.
  Nu aangepast eten is het nog beter bijeen te knutselen.
  Voordeel, afvallen.
  A’dam iets te ver om te komen halen, eten, kijken enz..
  Wij koken lekker gezellig zelf.
  AJ

  1. En lekker zelf koken, daar is het om te doen, dus doe je toch nog mee ;)
   Ik kom uit Brabant, dus A’dam is voor mij ook wel een eindje. Misschien wordt het tijd voor een zuidelijke afdeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>