Eigenlijk speel ik een beetje vals met dit recept. Het is namelijk nagenoeg hetzelfde als de gevulde pastaschelpen, maar dan in een pastarolletje, overgoten met bechamelsaus. Maar omdat het zo lekker is en grote pastaschelpen niet goed verkrijgbaar zijn, geef ik het toch.
Bij het vullen van cannelloni is het belangrijk niet te proppen. Je loopt dan te veel risico dat je mooie pastarolletjes openbarsten. Houd wat extra buisjes bij de hand voor het geval dat je vulling over hebt.
Ingrediënten
(4 personen)
Tomatensaus
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 blik tomatenblokjes
- theelepel suiker
- oregano, tijm, zout en peper naar smaak
- olijfolie
Pasta en vulling
- 12 cannelloni*
- 250 gram ricotta (zelf ricotta maken kan ook)
- 200 gram spinazie, gehakt (of deelblokjes uit de vriezer, ontdooid)
- 50 gram gerookte spekjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 50 gram Parmezaanse kaas
- theelepel tijm
- snufje nootmuskaat
- zout en peper, naar smaak
Bechamelsaus
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 0,5 liter melk
- snuf nootmuskaat (optioneel)
- snuf zout
*Ik gebruik cannelloni die je niet voor hoeft te koken, van Barilla. Als je die niet hebt, kook ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Cannelloni met ricotta en spinazie maken
Tomatensaus
- Bak de ui in olijfolie op zacht vuur glazig. Bak de knoflook nog een halve minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, het suiker en de kruiden toe. Laat het geheel een beetje inkoken totdat het de gewenste dikte heeft.
Pasta en vulling
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Doe een drup olijfolie in de pan en bak de spekjes totdat ze bruin zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet even opzij. Bak de spinazie totdat het vocht verdampt is. Voeg de knoflook toe en bak dit nog een halve minuut mee.
- Doe de ricotta in een schaal en voeg de kruiden en zo’n driekwart van de Parmezaanse kaas toe. Mix. Voeg de spinazie en spekblokjes toe. Mix weer.
- Vul de cannelloni met het ricottamengsel.
Bechamelsaus
- Verwarm de boter. Liefst in een (steel)pannetje met dikke bodem.
- Voeg bloem toe en meng. Laat een minuut of 2, 3 bakken op matig vuur. Roer ondertussen regelmatig.
- Voeg melk toe. Doe dat als volgt: laat de pan op het vuur staan, schenk een rustig straaltje melk en blijf constant roeren. Roer eventuele klontjes eruit.
- Laat op laag vuur inkoken tot de gewenste dikte.
Ovenschaal inrichten
Lepel een beetje tomatensaus (ongeveer een kwart) op de bodem van de ingevette schaal en smeer dat uit. Leg de gevulde cannelloni erop. Verdeel de tomatensaus over de pastarolletjes. Schenk de bechamelsaus over het geheel. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de bechamelsaus. Na ongeveer een half uur zijn de cannelloni klaar.
Kijk ook eens hiernaar:





Vals spelen mag best. Je hebt ingredienten aangepast die makkelijker te krijgen zijn, Het recept is nu makkelijker te maken is voor iedereen

Ik gebruik nog wel eens lasagnebladen (gekookt) om de vulling in te wikkelen.
Ga dit recept zeker een keertje maken
Dank je! En die tip met de lasagnebladen is heel slim. Ik heb altijd wel een pak cannelloni op voorraad, maar dat is zeker geen standaard item voor in de voorraadkast
Cannelloni is heerlijk, dit recept is volgens mij het uitproberen meer dan waard,,
Bedankt! Ik hoor natuurlijk graag hoe het is bevallen
Ziet er heerlijk uit! Ook zo mooi vind ik de nieuwe look van je site:)
Thanks, Denise! Leuk om te horen
Zou ik ook gewoon gehakt bij de saus kunnen doen?
Of zou dat te machtig worden ,ook met de ricotta etc?
Of is dat gewoon smaken verschillen.
het staat ondertussen bijna in de oven, met gehakt.
Het ziet er heerlijk uit, hoop dat het ook zo smaakt. Thnx voor het recept.
Ik hoop het ook! Sowieso erg leuk dat je je eigen draai aan het recept hebt gegeven. Heb je het gehakt in de tomatensaus gedaan of in de cannelloni?