Dumplings met kip en shiitake

Dumplings met kip en shiitake

Dumplings met kip en shiitake

De beste dumplings maak je zelf! Eerst bakken en vervolgens stomen voor een Aziatische effect. Je kunt de dumplings van tevoren maken, ideaal voor een avondje met vrienden.

In een paar minuten bak je de dumplings bruin en vervolgens stoom je ze in de pan. Easy. En het fijne is dat je geen speciaal materiaal voor nodig hebt. Een koekenpan met een deksel volstaat.

Serveer als hapje of als voorgerecht voor 4 personen.

Dit heb je nodig

(20 dumplings)

  • 20 wontonvelletjes
  • 350 gram kipfilet
  • 6 shiitakes, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 10 takjes koriander, zowel blad als steeltjes
  • 20 – 25 gram verse gember, geschild
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad, geroosterd
  • 2 eetlepels olie om in te bakken (zonnebloem- of arachideolie)
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel zout
  • 75 milliliter water
  • Enkele eetlepels sojasaus

Extra
Koekenpan met deksel

Zo maak je het

  1. Snijd de kip in blokjes. Snijd de helft van de rode peper en de gember in stukjes. Houd ongeveer 12 blaadjes koriander apart. Doe de rest van de koriander (blad en steel), de kip, gember en peper samen met het zout in een keukenmachine. Maal het fijn.
  2. Doe het kipmengsel over in een kom. Voeg de shiitakes, sojasaus, knoflook, anderhalve eetlepel zwart sesamzaad en het limoensap toe. Snijd of scheur het achtergehouden korianderblad en voeg dit toe. Meng goed.
  3. Leg een beetje kip-shiitakemengsel in het midden van een wontonvelletje. Bestrijk de uiteinden van het velletje met wat water. Vouw de velletjes vervolgens dicht door de natgemaakte zijden tegen elkaar aan te drukken. Leg het rolletje op een bord op de zijde met de vouw.
  4. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de dumplings knapperig en bruin. Voeg water toe en plaats het deksel op de pan. Hierdoor ontstaat stoom in de pan. Stoom de dumplings 5 minuten.
  5. Snijd ondertussen de rest van de peper in smalle ringetjes.
  6. Leg de dumplings op een schaal (of 4 bordjes). Strooi er de bosuiringetjes en de rest van de sesamzaadjes overheen. Geef er een bakje sojasaus met peperringetjes bij als dipsaus.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>