Deze recepten maak je met eiwitten en een handjevol andere ingrediënten.
Je kunt eiwitten invriezen. Bijvoorbeeld in bakjes en zakjes voor ijsblokjes. Dat betekent natuurlijk enkel uitstel, maar je kunt zo genoeg eiwitten bij elkaar sprokkelen om dat ene lekkere recept in de gewenste hoeveelheid te maken.
Het overzicht linkt direct naar overheerlijke recepten op missFromage en andere foodblogs en websites.
Mag jouw succesrecept niet ontbreken? Reageer!
Bavarois en mousse
Meng gelatine en of fruit door opgeklopt eiwit en laat opstijven in de koelkast. Zo maak je mousse en bavarois.
- Mango-Limoen Bavarois
- Mousse de fresas – aardbeienmousse
- Haagse bluf
Opgeklopt eiwit met bessensap. - Charlotte à la russe
Bekleed een vorm met lange vingers, giet er mousse of bavarois in en laat opstijven in de koelkast. - Chocomousse zonder eigeel
Cake
Koekjes
- Bokkepootjes met jam
- Bokkepootjes met marsepein
- Chocoladebatons
- Kokosmakronen
- Macarons
Opgeklopt eiwit met amandelmeel. Vormpjes maken en laten drogen in de oven. Twee koekjes aan elkaar plakken met een vulling ertussen.
Meringues en schuimpjes
- Meringue en schuimpjes
Stevig opklopt eiwit met suiker. Maak vormpjes (groot of klein) en laat het in de oven op een zeer lage stand ‘drogen’. Dan krijg je schuimpjes of meringues. - Meringuetaart met aardbeien
- Meringue met frambozenjam en passievrucht
- Baked Alaska (of Omelette Sibérienne)
IJs verpakt in cake of ijs op een koekje, opgeklopt eiwit erover en even branden of in een hete oven zetten. - Eton mess
Rommelige dessert van meringue, fruit en room - Appeltaart met merengue topping
- Deluxe citroentaart
Meringuelaag over een citroentaart - Geflambeerd ijs
- Schuimbakjes met lemon curd
Pavlova
Meringue met fruit en of fruitsausje. Serveer als taart of dessert. Maak een meer- of eenpersoons variant.
- Nigella’s pavlova
- Pavlova met bosvruchten (eenpersoons – )
- Pavlova met lemon curd, Griekse yoghurt en fruit
Snoep
Taart
Hartige recepten met enkel eiwit
Eigeel over? Maak lekkere en simpele recepten met eierdooiers!
Kijk ook eens hiernaar:





Ik heb ook nog een lekker recept voor bokkenpootjes, niet met jam, maar met marsepeinvulling, ook heeeeel erg lekker! http://baksels.net/post/2013/01/27/Bokkenpootjes.aspx
En dit is ook nog een lekkere: http://baksels.net/post/2013/01/20/Appeltaart_met_merenguetopping.aspx
Lijkt me heerlijk, Mannin. Ik zet de bokkenpootjes en appeltaart erbij! Dank je
Eiwitschuim is heeeerlijk…. deze pavlova staat hier op nr. 1! http://judith.janjaapvandijk.nl/kerstdessert-pavlova-met-rood-fruit-en-witte-chocolade/
En deze hazelnootschuimtaart is NOG lekkerder!
http://judith.janjaapvandijk.nl/hazelnootschuimtaart/
Bedankt, Judith! Ik heb je heerlijke recepten toegevoegd.
Dat is namelijk geen handjevol ingrediënten, wat je daarvoor nodig hebt. Maar het is toch echt te jammer om ‘m niet in de lijst op te nemen!
Er is zelfs een nieuwe categorie in het leven geroepen voor de hazelnootschuimtaart
Aah wat leuk, dankjewel! Die taart is inderdaad TE lekker, en niet zo weinig ingrediënten. Goeie oplossing zo:D
Thx om te verwijzen naar Baked Louie’s, Judith!
En als je dan na het maken van de chocoladetaart met eiwit blijft zitten is deze ook heerlijk: http://www.baksels.net/post/2013/03/21/Chocolade-batons.aspx