Foodswap: culicadeau’s uit Toscane en Sardinië

Foodswap Vakantiegevoel Toscane en Sardinië

Foodswap Vakantiegevoel Toscane en Sardinië

Doel van de Foodswap is een leuk en inspirerend pakket samenstellen voor een ander én er één terugkrijgen. Eerder kon je lezen hoe het Foodswappakket Turkije, dat ik samenstelde voor Hielke van sevenofakind.nl, eruit zag. In dit bericht zie, lees, ruik en proef je de lekkernijen die Laura van ComfortKitchen.nl aan mij heeft gestuurd (super bedankt!).

Laura’s blog kende ik niet voor de Foodswap, maar zeker weten dat ik daar vaker zal rondkijken. Ze heeft smaak! En dat geldt ook voor Hielke, die met zijn limited edition food products een bijzonder concept neerzet. Twee verschillende sites, beide aanraders!

Wie meer wil weten over de ins & outs van Foodswap, kan terecht op de blog van organisator Es, Es’ Factory.nl. Iedereen die van koken en lekker eten houdt, kan eraan meedoen!

Foodswap ‘Hou vast dat vakantiegevoel’ – Toscane en Sardinië

Panforte1.    Zoek drie lokale producten die gegeten kunnen worden. Denk er wel even over na of ze goed houdbaar zijn.
•    Toscaanse ‘pici’ (dikke spaghetti)
•    Olijfolie
•    Balsamicoazijn
•    Panforte, zoet brood
•    Knoflook van de agriturismo waar Laura in Toscane verbleef

2.    Koop een magazine/ kookboek uit het land waar je op vakantie bent. Zoek een recept eruit en stuur zo veel mogelijk ingrediënten mee, zodat je Swaptoffer het zelf kan maken. (Stuur ook het magazine / kookboek mee!)
Boek: Risotto bellissimo! (Valéry Drouet)
Ingrediënten: risotto arborio, saffraan en de tip om de olijfolie van opdracht 1 te gebruiken.

3.    Zoek iets wat niet eetbaar is, maar wel eten uitbeeldt. Denk aan koelkastmagneten in de vorm van eten, gehaakte cupcakes etc.
The ice with spice: ijsklontjes in de vorm van chilipepertjes.

4.    Zoet! Een zakje snoepjes, een reep chocolade, een candybar of iets dat je ziet en onweerstaanbaar zoet is. Denk ook hier om de houdbaarheid.
Amaretti, knapperig krokant en in hele mooie gekleurde wikkels.

Pane carasatu5.    Een recept uit je vakantieland. Je lievelingseten. Sluit minimaal 1 ingrediënt bij. Maar bij de Foodswap geldt de regel ‘Less is more’ niet… *wink*
Een recept uit Sardinië dat Laura op haar blog heeft gezet: Pane frattau, Sardijns platbrood met tomatensaus, pecorino en gepocheerd ei. Dat lijkt me comfort food bij uitstek. Alle producten die je kunt opsturen heeft Laura in het pakket gestopt, dus dit gerecht staat vandaag (een dag later) al op het menu!

6.    Zoek een weblog/ site van je vakantiebestemming. Zoek een recept maak/ kook/ bak het en stuur het op. Voeg ook het recept toe voor je Swaptoffer.
Laura bakte voor mij de cantuccini van een van mijn favoriete blogs met Italiaanse recepten: Italiaans koken met Antoinette. (Goed dat ik eraan denk; ik neem er nog eentje.)

7.    Vakantie maakt dorstig. Sluit iets bij dat je kunt drinken. Dat kan iets met of zonder alcohol zijn. Een siroop of een likeur. Wel iets uit je (fictieve) vakantieland.
Vin Santo, een zoete dessertwijn die zich prima leent om de cantuccini van opdracht 6 in te dopen. Mmm!

Laura, super bedankt! Ik hoop dat jij even blij bent met jouw pakket als ik met het mijne :)
Olijfolie, balsamicoazijn en vin santo

Olijfolie, balsamicoazijn en vin santo

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Foodswap: culicadeau’s uit Toscane en Sardinië”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>