Gevulde portobello of portobello-burger

Gevulde portobello of portobello-burger

Gevulde portobello

Ei en paddenstoel vind ik een heerlijke combinatie. Toen ik mooie portobello’s zag liggen bij de groenteboer moest ik die gewoon kopen om te vullen met ei.
Ik had namelijk nog niks bedacht voor Pasen. We maken er geen eetfestijn van. Gewoon lekker eten, iets wat we op een andere vrije dag ook op tafel zouden kunnen zetten, vinden wij voldoende. Maar je wilt toch iets met ei. En wat dat ‘iets’ moest zijn, daar was ik nog niet uit.

Ik heb het simpel gehouden. Zout spek en basilicum erbij en that’s it. Overdaad schaadt. Voordat ik het schaaltje de oven in schoof, toch nog wat kaas erover geraspt. Ik kon het niet laten.

Die avond at ik in mijn eentje (komt gelukkig niet vaak voor). Meestal kan ik er niet zo van genieten, maar deze keer was dat anders. Ik baalde dat ik er maar eentje had gemaakt.

Halverwege de maaltijd schoten de zachte witte bolletjes die in de kelder op het ontbijt lagen te wachten me te binnen. Ik sprong met volle mond van tafel en griste snel een broodje uit de zak. Halveren, opensnijden en portobello erop en – hup – ook de garnering (rucola en cherrytomaatjes) ertussen. Ik zette mijn tanden erin en wist hoe onze Paasbrunch zou smaken.

Dit heb je nodig

(per persoon)

 • 1 portobello
 • 1 ei
 • 1 plakje bacon (rond)
 • 1 blaadje basilicum
 • (knoflook)olie
 • (Parmezaanse) kaas, geraspt, naar smaak
 • zout en peper, naar smaak
 • 1 broodje, optioneel

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Verwijder het stammetje van de portobello. Smeer de portobello in met olie, zowel aan de binnen- als buitenkant. Leg de portobello op een ovenvast schaaltje. Leg de bacon op de portobello. Leg het basilicumblaadje in het midden.
 3. Scheid het ei. Leg de  dooier op de basilicum. Lepel met een theelepel eiwit naast de dooier. (Veel kans dat niet al het eiwit kunt gebruiken). Doe er zout, peper en kaas overheen.
 4. Schuif de gevulde portobello voorzichtig in de oven. De gevulde portobello is klaar als het eiwit gestold is. Dit duurt 10-12 minuten, afhankelijk van de oven.
 5. Als je wilt, eet je deze gevulde portobello op een broodje.

Tip

Eiwitten over? Bekijk wat je daarmee kunt doen!

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

3 thoughts on “Gevulde portobello of portobello-burger”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>