Het lekkerste kaasplankje

(advertorial)

Als het om een lekker kaasplankje gaat, slaan sommige restaurants de (kaas)plank finaal mis. Ik ben wel eens in een restaurant geweest waar ze perfecte biefstukken serveerden, maar als het op het kaasplankje aankwam geen flauw benul hadden waar ze mee bezig waren. Waar ze de kazen vandaan hadden gehaald was een raadsel, maar duidelijk was dat ze op het plankje waren gekwakt met een kaasmesje erin.

Maar hoe ziet het perfecte kaasplankje er uit? En waar kan je die vinden?

Het beste kaasplankje dat ik ooit heb gegeten, bestond uit vijf verschillende kazen die ik mocht uitzoeken van een kaaskar die naar onze tafel werd gereden. Ik geloof dat op die kar wel vijftig soorten kazen waren uitgestald. Natuurlijk werd er veel verteld over de kazen, welke soorten er waren, waar ze vandaan kwamen enzo.
Over de kaasjes die ik koos werd veel verteld en ze werden zo neergelegd dat je van links naar rechts van zacht naar pittig ging qua smaak. Er zaten geen broodjes, gekonfijte vijgen of sausjes bij die de aandacht bij de kaas vandaan hielden. Puur en alleen kaas. Heerlijk.

Maar waar vind je ze nou, deze goddelijke kaasplankjes? Ervaring heeft mij geleerd dat de duurdere restaurants (helaas) ook de betere kaasplankjes serveren. Let ook op de keuken, als je bijvoorbeeld naar een restaurant in Den Bosch gaat kan je op iens.nl zoeken op bepaalde keukens. De Franse keukens zijn de beste in het serveren van kaasplankjes en hebben dit ook bijna altijd op het menu staan. Internationale keukens of fusion keukens hebben dit meestal ook. Verwacht geen kaasplank bij een Mexicaans restaurant. Bieden ze het wel aan zou je wel eens net zo’n nare ervaring als ik kunnen gaan beleven.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Het lekkerste kaasplankje”

  1. Beste missFromage,

    Kan je me vertellen waar jij je lekkerste kaasplankje hebt gegeten? Je schrijft in je blog over een kaaskar die naar de tafel werd gereden en waar je vanuit 50 kaasjes er 5 mocht kiezen. Ik zou daar graag ook eens een kaasje prikken.

    Hartelijke groet,
    Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>