Koud weer soep

Echt super dat jullie zo enthousiast zijn over de Soep Special! Dat maakt het voor mij nog extra leuk om te doen (en ik had er al zo’n plezier in). Ik denk dat ik vaker een special ga maken nu ik weet dat het in de smaak valt, want ik heb ideeën te over.

Deze week extra aandacht voor de koud weer soepen die ik al eerder postte. Stuk voor stuk de moeite waard. Ik zie dat de credits van 2 van de 5 soepen naar familie en vrienden gaan. Dank daarvoor! Ik eet ze allebei binnenkort weer.

Soep special super soepies

De beste erwtensoep ooit

Brabants familierecept. Geen verjaardag van mijn vader gaat voorbij zonder een enorme pan snert op het vuur. Hij verjaart de dag voor kerst, dus de hele familie heeft ‘handig eten’ op die drukke dag.

Vurrukkullukku soep met gamba’s on a stick

Vriendin A. kookt de sterren van de hemel sinds ze verhuisd is. Wilde eerst niet meekoken in de kookclub, maar gooit stiekem hele hoge ogen. Onder andere vanwege haar soepen. Zoals deze. In no time veranderd in een echte keukenprinses. Lucky me.

Potage bonne femme

Het lijkt alsof er een liter slagroom in plaats van bouillon in deze boterzachte soep is gegaan. Maar wees gerust, er gaan alleen 4 soorten groenten in. En water. Goedkoop, lekker, snel, weinig calorieën, veel vitamines. Wow!

Fluweelzachte preicrèmesoep

Je kunt preicrèmesoep maken binnen een half uurtje of lekker een hele middag aan het kokkerellen zijn. Dit is er eentje uit de laatste categorie. Waarom je zo veel moeite zou doen voor een preisoep? Daar is natuurlijk een hele goede en heel voor de hand liggende reden voor.

Thaise champignonsoep * Tom yam het nang fa

Waarschijnlijk liggen ze in Thailand helemaal in een deuk als ze zouden weten dat de Tom yam het nang fa door een Nederlandse foodblogger als een typische koud weer soep wordt gepresenteerd. Maar deze soep kan gewoon altijd. Hij doet mij in elk geval altijd goed.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>