Met dit ijsje doe ik mee aan het Foodblogevent, een wedstrijd voor kookliefhebbers. De host bedenkt een thema en kiest een winnaar, die het event de volgende maand organiseert. Juni-host Kelly Bennis koos als thema: ijs zonder suiker en koemelk.
Kokosmelk, oranjegeel fruit en oranjebloesemaroma. Misschien nog een extra vleug zoet, maar hopelijk is het niet nodig. De eerste ingeving heeft het wonderwel nog gehaald ook. Een ander ijsexperiment is helaas gesneuveld in de strijd.
Kokosmelk móest erin vanwege de romige smaak en textuur, oranjebloesemaroma omdat ik dat spul niet uit m’n hoofd krijg nu ik over de Marokkaanse keuken lees in Claudia Rodens Duizend-en-één smaken. Beide ingrediënten gaan mooi samen met oranjegeel fruit. Daarbij nog wat citroen of sinaasappel omdat citrus de boel verfrist.
Zoet zonder suiker
De groenteboer had super rijpe mango’s, precies wat ik nodig had omdat ze bijna overdreven zoet zijn van zichzelf. Eerst had ik een tropische cocktail in gedachte, maar bij de gedachte aan de sinaasappels die thuis op de fruitschaal lagen, was het plaatje al rond. De ananas die ik stond te keuren legde ik terug. Waarom moeilijker doen dan nodig is?
Dit heb je nodig
- 1 mango, geschild en in blokjes
- sap van 3 sinaasappels, 200-250 milliliter
- 2 eetlepels kokosmelk
- 0,5 tot 1 theelepel oranjebloesemaroma
- 2 theelepels honing of agavesiroop (optioneel)
Extra
- vorm voor ijsjes, 6 tot 10 stuks
- staafmixer of keukenmachine
Mango Sinaasappel ijs maken
- Pureer alle ingrediënten.
- Lepel de gepureerde fruitmix in de vormpjes. Zet de ijsjes in de vriezer en laat door en door bevriezen.
Fruitmix over?
Zoveel ijsjes, zoveel vormpjes. Als je fruitmix overhoudt, gebruik het dan als fruitige zoetmaker in:
- Groene smoothie
- Overnight oats
- Yoghurt
Kijk ook eens hiernaar:




