Mozzarellaburgers

Mozzarellaburger

Mozzarellaburger

Deze mozzarellaburger staat bij mij thuis regelmatig op tafel. Er is altijd wat mozzarella over. Met tomaat, dun gesneden rode ui, wat basilicum en eventueel sla, maak je snel een lekker gevulde salade.

Het toetje houd ik dan fris en zonder suiker. Dan heb ik een gezond gevoel bij de maaltijd, ook al stonden er hamburgers op het menu. Sinaasappel-mango ijs, meloen met munt en bosvruchten of – heel simpel – een schaaltje aardbeien of kersen.

Er volgen nog wel meer goede hamburgers, want ik vind het een ideaal snel-klaar-gerecht voor een zomerse werkdag.

Dit heb je nodig

(4 hamburgers)

  • 4 broodjes, ciabatta of witte bolletjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 4 plakken (buffel)mozzarella
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 of 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepels tijm
  • enkele druppels tabasco
  • zout en peper, naar smaak

Garnering

Optioneel, maar een aanrader. Wat je overhoudt doe je gewoon in de salade.

  • 4 plakken (vlees)tomaat
  • 4 blaadjes sla
  • enkele blaadjes basilicum, gescheurd

Mozzarellaburgers maken

  1. Meng alle ingrediënten voor de hamburgers, behalve de broodjes en de mozzarella. Vorm er vier burgers van. Als je tijd hebt, zet de ongebakken burgers dan een kwartiertje of half uurtje afgedekt in de koelkast.
  2. Bak of gril de hamburgers totdat deze mooi bruin zien.
  3. Leg op elke hamburger een plak mozzarella en laat deze smelten.
  4. Snijd de broodjes open, leg de mozzarellaburgers erop en garneer naar keuze.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

One thought on “Mozzarellaburgers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>