Naanbrood

Naanbrood, of kortweg naan, maak je heel eenvoudig zelf. Het is een Indiaas brood dat je eet bij curry. Je kunt er ook een broodje tonijn of geroosterd vlees van maken. Het is zelfs als pizzabodem te gebruiken.

Zelf naanbrood maken.

Naanbrood

Dit is een basisrecept voor naanbrood. Kneed voor de variatie ook eens twee tenen knoflook (uitgeperst) door het deeg, al dan niet met wat koriander of kerrie. Of laat juist de knoflook achterwege en leef je uit met kruiden.

Ingrediënten

(8 stuks, of 12 pitavormige naanbroodjes)

 • 500 gram bloem
 • 7 gram gedroogde gist
 • 250 milliliter yoghurt
 • 100 milliliter melk
 • 40 gram boter* voor het deeg + 100 gram boter voor het insmeren
 • 2 theelepels zout
 • olie om in te vetten

*Wie het helemaal Indian style wil doen, gebruikt ghee (geklaarde boter) in plaats van boter.

Naanbrood maken

 1. Doe alle ingrediënten – behalve de 100 gram boter voor het insmeren – in een kom. Kneed dit tot een soepel deeg. Als het wat te plakkerig of vochtig blijft, voeg je voorzichtig kleine beetjes bloem toe.
 2. Vet een schone kom in met olie. Doe het deeg in de kom en dek de kom af met een theedoek. Zet de afgedekte kom een uur tot anderhalf uur weg om te rijzen. Na deze tijd moet het deeg in hoeveelheid verdubbeld zijn.
 3. Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm van elk stuk een bol. Rol elke bol met een deegroller uit tot een ovaal van enkele millimeters dik.
 4. Smelt de resterende boter.
 5. Verhit een grillpan. Je kunt ook een koekenpan gebruiken, maar dan krijg je die mooie grillstreep niet.
 6. Smeer elk ongebakken naanbrood aan één kant in met gesmolten boter en bak deze 1,5 tot 2 minuten in de grillpan op de beboterde kant. Smeer de andere kant tijdens het bakken in met boter. Bak ook de andere kant 1,5 tot 2 minuten. Herhaal dit tot alle naan gebakken zijn.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Naanbrood”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>