Pindasoep

Gezellig eten, zo’n pindasoep met allemaal schaaltjes met extraatjes op tafel. Op de foto zie je een ‘aangeklede’ soep, maar in real life zet ik de pan op tafel, mag ieder zijn eigen eitje pellen en schept iedereen naar eigen smaak extra ingrediënten in de soep.

Zet er gerust meer schaaltjes bij, bijvoorbeeld met taugé of gesmoorde prei of paprika. De cassave kun je vervangen door kroepoek.

Pindasoep

Pindasoep

Deze pindasoep is nummer 3 van de Soep Special. Tot het eind van dit jaar geeft missFromage op dinsdag een lekker verwarmend soepje. Eerder verschenen de Hongaarse goulashsoep en Spaanse knoflooksoep.

Ingrediënten

  • 3 theelepels sambal (1 marinade, 2 gerecht)
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook (2 gerecht, 2 marinade)
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel kerrie
  • 5 gram verse gember, gesnipperd
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 4 eieren, hardgekookt en in helften
  • 1 koffiekopje rijst
  • 2 lenteuitjes, in ringetjes
  • cassave

Extra

  • 8 middelgrote tapasprikkers

Pindasoep maken

  1. Maak een marinade van de ketjap, 1 theelepel sambal en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Roer de blokjes kip door de marinade. Laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een kookpan of hapjespan. Bak de ui met wat zout totdat de ui glazig ziet. Voeg de kerrie toe en roer door. Voeg de gember toe en bak 2 minuten. Voeg 2 teentjes geperste knoflook toe en roer door. Voeg de bouillon toe en verhit totdat de soep bijna kookt. Schep de pindakaas in een kommetje, schep er een halve soeplepel soep aan toe en roer los. Voeg dit mengsel toe aan de soep.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Keer de kip in marinade om boven een vergiet. Bak de kip met aanhangend knoflook en sambal totdat de kip mooi bruin ziet en gaar is. Dat duurt 5-8 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes. Rijg de gebakken kipblokjes aan de tapasprikkers.
  5. Schep de soep in diepe borden. Lepel enkele eetlepels gekookte rijst in de soep, leg er 2 halve eieren naast en strooi er wat ringetjes lenteui overheen. Geef de overige rijst, de kipsaté en de cassave of kroepoek in schaaltjes bij de soep.

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Pindasoep”

Leave a Reply to missFromage Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>