Roze knoflook uit Lautrec

Ail rose de Lautrec

Ail rose de Lautrec, de beste kwaliteit knoflook die Frankrijk te bieden heeft. Alleen deze knoflook mag het predicaat Label Rouge dragen, een bewijs van kwaliteit.

Vandaag staan er knoflookchampignons op het menu (naast risotto Milanese en een luxe gehaktbal). Wat een geluk dat ik de Ail rose de Lautrec heb binnengekregen. Een kilo schoon aan de eh… tros.

Erg leuk detail is dat ik zelfs kan zien dat mijn ail rose is verbouwd door Bernard Bonhoure. 12 bollen van het kaliber 50/70. Ik ben benieuwd hoe lang we hiervan kunnen genieten.

Ik heb ‘m wel eens gegeten, maar nog nooit zelf gekocht. Pas maakte ik een knoflookquiche, en daar had je deze mooi roze bol die barst van de smaak eigenlijk voor nodig. Helemaal geen straf om ‘m nogmaals te maken.

Van teen tot bol
Knoflookteentjes worden in december geplant. In de eerste helft van mei worden de bloemen van de knoflookplant getopt. Dit stimuleert de ontwikkeling van de bol.
Deze methode kennen we in Nederland ook. Tulpen – familie van de knoflook – worden ook zo behandeld.
Eind juni en begin juli wordt de ail rose de Lautrec geoogst en vervolgens te drogen gehangen. Vanaf augustus is de knoflook klaar om te gebruiken. De knoflook is vervolgens zo’n driekwart jaar te gebruiken. Mits deze op een koele, luchtige en niet-vochtige plaats wordt bewaard.

Knoflookfestival
Elke eerste vrijdag van augustus viert Lautrec het roze knoflookfestival. Lautrec ligt in de regio Midi-Pyrenées, ten oosten van Toulouse.  Een heerlijke vakantiebestemming.

Meer over deze roze knoflook lees je op AilRosedeLautrec.com (in het Frans, Engels, Duits en Italiaans) en Rozeknoflook.nl (Nederlands). Op de Nederlandse site lees je ook waar je de roze knoflook kunt kopen en bestellen.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Roze knoflook uit Lautrec”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>