Overnight oats. Dit ontbijtje is populair in veganistische kringen, en ik snap nu ook waarom. Je slaat drie vliegen in één klap: het is lekker, gezond en het kost absoluut geen moeite ‘s ochtends.
Voordat je naar bed gaat gooi je de ingrediënten bij elkaar. Als je wakker wordt, hoef je enkel naar de koelkast te strompelen en je ontbijtje te pakken. Ready to eat. In niet meer dan enkele seconden!
Onderstaand recept dient ter inspiratie, want je kunt volop variëren met de ingrediënten. Leef je uit met fruit, zaad, noten en vloeistof naar smaak.
Als je het veganistisch wilt houden, kun je de hazelnootmelk vervangen door bijvoorbeeld kokoswater of een andere notenmelk. Voor anderen is melk ook een optie.
Dit heb je nodig
(klein ontbijt voor 2 personen)
- 1 banaan, in schijfjes
- ca. 6 eetlepels oats (havervlokken / havermout)
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels gedroogde kokos
- 2 eetlepels hazelnoten
- hazelnootmelk, naar smaak (recept zelf notenmelk maken)
- eventueel: agavesiroop / ahornsiroop, naar smaak (of honing voor niet-vegans)
Zo maak je het
- ‘s Avonds verdeel je alle ingrediënten over de twee schaaltjes. Zet afgedekt in de koelkast.
- ‘s Ochtends staat je ontbijtje klaar en hoef je enkel hazelnoten toe te voegen.
Kijk ook eens hiernaar:





Kun je de banaan vervangen door een ander soort fruit ?
Ik eet vaak overnight oats, maar deze combi is een mooie nieuwe variant!
heb dit recept doorgegeven aan Rilana een facebook kennis van mij,, Denk dat ze daar wel blij mee is
http://herbalgreeninfinitea.blogspot.nl/