Sriracha saus * Thaise chilisaus

Sriracha saus. Thaise pittige, friszure chilisaus

Sriracha saus

Om lekker en puur te eten, heb je geen toverkunsten of zeeën van tijd nodig, belooft het schrijversteam van foodblog Puur Eten. Met deze sriracha saus, die zich nog het best laat omschrijven als een pittige, friszure Thaise chilisaus, laat blogger Rik meteen zien wat zij daarmee bedoelen. 5 ingrediënten en een kwartier werk – dat nachtje marineren daargelaten – zorgen voor een intense smaak en veel mogelijkheden.

Door Riks enthousiasme (het woord ‘verliefd’ viel zelfs) en zijn uitdagende schrijven (“het is niks voor jou als je al achterover slaat van de sambal bij de Chinees”) koos ik dit recept van Puur Eten voor de foodblogswap van juli. En omdat zo’n flesje sriracha, spreek uit: sieh-rah-tja, multifunctioneel is natuurlijk. Ideaal om bij de hand te hebben.

Dit heb je nodig

(circa 250 milliliter saus)

  • 250 gram rode rawit, of een mengeling van rode rawit en madame Jeanette
  • 225 milliliter azijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel palmsuiker

Sriracha saus maken

  1. Hak de pepers en knoflook grof. Doe over in een schaal, giet er het azijn overheen en voeg het zout toe. Laat een nachtje staan (afgedekt in de koelkast).
  2. Doe het geheel over in een steelpan (liefst met dikke bodem). Breng aan de kook. Voeg suiker toe. Laat 5minuten pruttelen op zacht vuur.
  3. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Doe over in een blender. Blend zo fijn mogelijk.
  4. Werk het geheel door een fijne zeef. Bewaar in een glazen pot of fles in de koelkast.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Sriracha saus * Thaise chilisaus”

  1. Hoi Ursula,

    Wat leuk om te lezen dat je de sriracha hebt gemaakt (met een leuk verhaaltje erbij)! Perfect om het lichaam af te koelen met dit warme weer. Verder zie ik sowieso fijne gerechten hier; ik ga je zeker volgen!

    Groeten,

    Rik

    1. Dank je, Rik! Je hebt geen woord te veel gezegd in je tekst. En het recept laat zo goed zien hoe gemakkelijk goed eten kan zijn.
      Ik twijfelde zo erg tussen de sriracha en de pittige champignons met yoghurt. Maar goed, de champignons komen vast ook snel op tafel. Thais en Indiaas, daar houd ik wel van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>