Tabouleh van quinoa

Tabouleh van quinoa

Tabouleh van quinoa

Een echte Libanees maakt tabouleh met bulgur, in een gekke bui met couscous. Maar ook quinoa is een smakelijk en fris alternatief.
Tabouleh van quinoa gaat prima samen met geroosterd of gegrild vlees, liefst wat pittiger gekruid. Het is dan ook een heerlijke side dish voor bij de barbecue.

Quinoa (spreek uit: kien-wa) is een zaad en geen graan, zoals vaak wordt gedacht. Het kan wel als graan worden bereid. Het zaad wordt ‘superfood’ genoemd vanwege de vele vezels, eiwitten, goede vetten en relatief hoog gehalte aan vitamines en mineralen. Daarbij is quinoa glutenvrij.

Ingrediënten

(mezze of bijgerecht 4-6 personen)

  • 150 gram quinoa
  • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in miniblokjes
  • 2 bosuitjes, fijngesnipperd
  • 15 gram peterselie, blad fijngesnipperd
  • 10-15 takjes koriander, blad fijngesnipperd
  • 6-8 takjes munt, blad fijngesnipperd
  • sap van 1 citroen
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 1 theelepel paprikapoeder

Tabouleh van quinoa maken

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat helemaal afkoelen.
  2. Verhit de olijfolie in een kleine pan. Voeg de teentjes knoflook toe. Haal de knoflook eruit zodra deze bruin begint te worden. Haal de pan van het vuur. Voeg het paprikapoeder toe. Roer goed door. Laat helemaal afkoelen.
  3. Meng de vaste ingrediënten. Roer dan de olie en het citroensap erdoor. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>