Het worstenbroodje en de Bossche bol (van Jan de Groot) strijden om de eerste plek als het gaat om Brabantse lekkernijen. Op de voet gevolgd door blote billetjes in het gras (snijbonen met witte bonen). Verder zijn er heel wat unieke en plaatselijke gerechten en producten ingezonden. Leuk om nieuwe producten te ontdekken, zoals de biertjes van dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch in Chaam. Op de website staan ook goede recepten met de Chaamse speciaalbieren.
De winnaar van deze winactie vraagt zich af of één van de Brabantse topkoks wellicht heeft gekookt met haar favoriet: beuling. Beuling is een worst van orgaanvlees uit Den Bosch. Ik heb nog niet alle recepten doorgelezen, dus ik moet het antwoord schuldig blijven. Gelukkig kan ze het nu zelf nalezen.
De winnaar van het kookboek van Lekker Brabant, Koken met het beste van Brabantse bodem, is:
Sigrid Huiskes
Hartelijk gefeliciteerd!
En mocht je een lekker recept hebben met beuling, dan houd ik me aanbevolen.
Deze winactie is mede mogelijk gemaakt door Lekker Brabant.
Kijk ook eens hiernaar:




