Zelf kipnuggets maken

De lekkerste kipnuggets ever!

Krokante kipnuggets

RECEPT KIPNUGGETS

Ingrediënten

(per 2 kipfilets / ca. 2 personen)

 • 2 kipfilets
 • paneermeel of panko (grof broodkruim, te koop in toko’s)
 • 2 eetlepels bloem
 • 2 eetlepels maïzena
 • 1 theelepel kurkuma*, optioneel
 • snuf zout en wat zwarte peper
 • vingerdikke laag (olijf)olie in je koekenpan of gebruik een frituurpan

*Kurkuma (geelwortel) geeft een mooie kleur aan het laagje tussen de kip en het krokante korstje. En het oog wil ook wat!

Zelf Kipnuggets maken

 1. Doe de bloem, maïzena, kurkuma, zout en peper in een schaaltje. Het schaaltje moet groot genoeg zijn voor het beslag en de kip. Doe er een beetje water bij en meng. Voeg vervolgens zoveel water toe dat er een dik beslag ontstaat. Zoiets als pannenkoekenbeslag.
 2. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes. Zorg ervoor dat ze ongeveer even groot en dik zijn. Dan zijn ze ook even snel klaar. Leg de stukjes kip in het beslag.
 3. Strooi wat paneermeel of panko in een diep bord. Een bodempje. Haal steeds een stukje kip uit het beslag, laat het wat uitdruppen en rol het door het paneermeel/de panko. De kipstukjes moeten helemaal er helemaal mee bedekt zijn.
 4. Verhit het vet in de koekenpan/frituurpan. De olie is heet genoeg als je er een theelepeltje beslag in gooit en het begint direct te bruisen aan de randen. Bak de kipnuggets goudgeel aan beide kanten. Waarschijnlijk kunnen niet alle nuggets in één keer gebakken worden. De kipstukjes mogen elkaar niet raken.
 5. Zet een bord klaar met een velletje keukenpapier erop. Schep de kipnuggets uit de pan en laat uitlekken op het bord. Bak eventueel de volgende kipnuggets.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Zelf kipnuggets maken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>