2 minutes Nutella Microwave Mug Cake

Spontane acties zijn vaak het leukst. Ik las een half uur geleden een Twitterbericht van collega foodblogger @MaaikyziCook. ‘Nutella cake in een kopje. Klaar in 5 minuten’.

Ik zat juist te mijmeren over wat ik wilde snacken. Een snelle blik over de ingrediëntenlijst – en alles was in huis. Er zat maar één ding op…
‘Dat wil ik proberen. Alles in huis, dus ik ga het NU doen. Klaar voor de start…. AF’, berichtte ik terug en sprong van m’n stoel, haastig uitleggend dat ik NU moest rennen om binnen vijf minuten een chocoladecake te komen brengen.

Exact 17 minuten later had ik de foto als bewijs gestuurd. Ik had wat moeite met het vinden van juist licht en nog iets of wat van de mooie structuur van de cake op de foto te krijgen.
Maar er is geen woord teveel gezegd; binnen 5 minuten pingt de magnetron. Niet gedacht dat ik dat ding ooit zou gebruiken. Ik warm er enkel melk in op.

Vanwege het Amerikaanse gevoel dat dit supersonisch snelle snackje me geeft, grijp ik weer terug naar de oorspronkelijke Engelse titel. Die ‘2 minuten’ (de tijd in de magnetron) is wel een beetje opgeblazen. Past ook weer bij cake.

Op Maaikyz iCook werd een Senseo-kopje gebruikt, dat wel erg klein bleek. Daarom verdeelde ik mijn beslag over twee mokken.

Dit heb je nodig
(1 hele grote mok of 2 gewone)

 • 40 gram Nutella
 • 40 milliliter melk
 • 40 gram bloem
 • 40 gram suiker
 • 1 gram bakpoeder
 • 1 ei
 • 1 snufje zout

Zo maak je het

 1. Meng alle ingrediënten.
 2. Verdeel over 1 of 2 mokken.
 3. Zet 2 minuten in de magnetron, op ongeveer 900 watt.

Bron
Nutella cake in een kopje op Maaikyz iCook

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “2 minutes Nutella Microwave Mug Cake”

 1. Nadat ik de eierkoeken had gemaakt die erg lekker waren, had ik ook erg zin om deze te proberen. Ik had twee mokken gebruikt maar tot mijn schrik ontstond er in de magnetron een vulkaan uitbarsting en droop het beslag over de rand van de mok! Gelukkig zat de magnetron niet onder en heb ik heerlijk van de Nutella cake genoten.

  1. Gelukkig zat er nog genoeg in om van te genieten!
   Als je zo van bakken houdt, zijn de kokosmakronen en kletskoppen ook echte aanraders! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>