Eten en drinken zelf maken is veel lekkerder dan zelf kopen. Waarschuwing: als je er eenmaal aan begint, is er vaak geen weg terug.
Alle recepten voor ‘zelf maken’ op missFromage.nl
- Ajvar (paprikasaus uit de Balkan)
- Amandelmelk
- Appelkvas / appelkwas
- Appelmoes
- Aspergekroketten
- Banketbakkersroom
- Bechamelsaus
- Beenham Honing-Whisky
- Boboti kruidenmix
- Bolognesesaus
- Champignonragout
- Chococatapetl kruidenmix
- Crème patisserie
- Eierkoeken
- Erwtensoep
- Falafel met tahindressing
- Frisdrank van fruit
- Gnocchi (aardappelgnocchi)
- Guanciale
- Hazelnootmelk
- Honing Mosterd Dressing
- Honing Mosterd Saus
- Honing-Whiskysaus
- Hoofdkaas
- Kipnuggets
- Kletskoppen
- Koekjes met vin santo en olijfolie
- Lahmacun (Turkse pizza)
- Limoncello
- Madras currypasta
- Marinade voor saté
- Marrakech kruidenmix
- Mayonaise
- Meringue
- Mosterd
- Mosterd met kersenbier
- Naanbrood / Naan
- Niter kibbeh (geklaarde gekruide boter)
- No bake cheesecake
- Notenmelk
- Ovengedroogde tomaten
- Pancetta
- Paneer (Indiase kaas, vegetarisch)
- Pizza pancetta met champignons en rucola
- Ricotta (Italiaanse kaas, vegetarisch)
- Rodekool met appel
- Schuimpjes
- Sriracha (Thaise chilisaus)
- Simit (Turkse bagels)
- Thaise chilisaus
- Thaise groene currypasta
- Tikka masala currypasta
- Tomatenchutney
- Tomatensaus
- Tortilla’s (van tarwemeel)
- Turkse pizza
- Vanille-karamelsaus
- Vanillepudding
- Vanille-roomijs met kersen en pistache
- Vanillesuiker
- Whiskysaus
- Wraps
- Zongedroogde tomaten
- Zult
Waarom zelf maken?
Voordelen zelf maken
- Je weet precies wat erin zit.
- Het is vaak goedkoper.
- Het is leuk om (samen) te doen.
- Je doet kookkennis op en begrijpt veel beter wat je in je mond stopt.
Nadelen zelf maken
- Het kost tijd.
- Je raakt gewend/verwend. Een stapje terug doen door producten van mindere kwaliteit te kopen, is moeilijk.
- Je doet kookkennis op en begrijpt veel beter wat je in je mond stopt.




