Currypasta

Zelf currypasta maken is heel gemakkelijk. Ingrediënten verzamelen en fijn malen in de vijzel of met een keukenmachine of staafmixer. Je kunt de currypasta zo fijn of grof malen als je wilt.

Maak genoeg voor minimaal twee keer, want je kunt currypasta gemakkelijk bewaren, zowel in de koelkast als in de diepvries. Onder de recepten staan tips over currypasta invriezen.

Currypasta zelf maken: Thaise groene currypasta (links) en tikka masala currypasta (rechts)

Currypasta zelf maken: Thaise groene currypasta (links) en tikka masala currypasta (rechts)

Recepten currypasta

Madras currypasta
Thaise groene currypasta
  • Gemakkelijke Thaise viskoekjes (vervang de rode peper, gember, knoflook, koriander, zout en peper door één of meer eetlepels Thaise groene currypasta).
Tikka masala currypasta

 

Currypasta bewaren: koelen en invriezen

Currypasta blijft wel even goed in de koelkast. Een laagje olie erop zodat er geen zuurstof bij komt en we hebben het over een week of wat. Maar zo doe ik het zelf niet. Ik hartje mijn vriezer, zoals mijn trouwe lezers ondertussen wel weten. Omdat de hoeveelheid klein is – we hebben het over een eetlepel of twee – is het snel ontdooid in de magnetron (rustig aan!) of in een bakje warm water.

Currypasta invriezen
Currypasta invriezen is ideaal. Wat je nodig hebt zijn een paar superkleine diepvriesbakjes (circa 50-75 milliliter). Daar passen wel twee eetlepels currypasta in, maar zorg ook voor bakje(s) met één eetlepel – vooral als je van niet te pittig houdt. Met twee eetlepels currypasta maak je een pan kipcurry voor 4 personen. Met één eetlepel fleur je een blik kikkererwten helemaal op.

IJsblokjes
Je kunt ook ijsblokjeshouders gebruiken om je currypasta in te vriezen. Eenmaal bevroren wip je ze eruit en bewaar je ze in een diepvrieszakje. Hoeveel curry-ijsblokjes je dan per keer nodig hebt, moet je even zelf uitvogelen. Dat ligt aan de grootte van het blokje en persoonlijke smaak.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: